onsdag 4 december 2013

B som i Billström och brott

I marginalen
Av Per Olsson

Den M-märkta migrationsministern Tobias Billström slår rekord i såväl omänskliga utvisningar som mygel.
Ytterst är det Billström som är anvarig för utvisningen av 18-årige Laziz till dikaturens Kazakstan, som står bakom massutvisningarna till krigets Afghanistan samt REVA-projektets klappjakt på flyktingar.
Om det inte vore för att regeringen inte anser sig ha råd med fler ministrar som tvingas gå i förtid skulle han nog inte sitta kvar.

Tobias Billström köpte 30 000 aktier i det konkurshotade gruvbolaget Northland Resources fem dagar efter att en räddningsplan, som bland annat innehöll pengar från statliga LKAB, var på gång.
Om inte det är insiderbrott, då finns inget som faller under denna brottsrubricering. (Insiderbrott definieras som handel med värdepapper baserad på information som inte är offentlig för marknaden, d v s allmänheten.)
Men tjuvarnas regering med statsminister Fredrik Reinfeldt tyckte bara att Billströms aktieköp kanske ”kunde se märkligt ut”.
Billström har inte bara Northland Resources-aktier, totalt har han aktier som värderas till dryga 500 000 kronor.

I hans aktieportfölj hittar man exempelvis också aktier i guldbolaget Lappland Goldminers.
Men när TV4 ville veta mer om detta sa regeringen nej. Uppgifterna om Billströms aktieköp i Lappland Goldmines hemligstämplades med motiveringen att det ”inte står klart att uppgiften kan röjas utan att Billström lider skada eller men”. Beslutet var undertecknat av Reinfeldt som gav en lektion i vänskapskorruption.
Billström, vars politik betyder ”skada eller men”, förklarades alltså vara oantastbar.
Han som knappt hade hunnit bli minister innan det avslöjades att han struntat i att betala tv-licensen och att han även har folkbokfört sig i en lägenhet i Malmö – trots att han bor med sin familj i Stockholm. På så sätt har han kunnat kvittera ut riksdagens bidrag för dubbelt boende på sammanlagt 80 000 kronor per år, enligt Dagens Arena.

Nu ser det ut som att Billströms tänkta aktieklipp i Northland Resources inte blir av. Gruvbolaget läcker som ett såll och förlusterna växer.
Men Billström sitter än så länge kvar, trots han för länge sedan borde ha blivit fälld för politisk motiverad misshandel av flyktingar och andra brott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.