måndag 5 september 2011

Demonstration mot bombningarna av den kurdiska civilbefolkningen

Igår demonstrerade 200 i Stockholm mot Iran och Turkiets bombningar av den kurdiska civilbefolkningen i norra Irak. Demonstrationen arrangerades av Kurdiska rådet.

Den turkiska regeringen grep och dömde sex demokratiskt valda representanter för det kurdiska Demokratiblocket då de gick fram i valet. När PKK då inledde nya strider mot den turkiska armén svarade Iran och Turkiet med att bomba kurdiska städer och byar.

Medan Aycan Bozarslan från Kurdiska riksförbundet och Fredrik Malm från Folkpartiet vädjade till FN, EU och förhandlingslösningar talade Mattias Bernhardsson från Rättvisepartiet Socialisterna om masskampen i Mellanöstern.

De regimer som är livrädda för de nya revolutionära rörelserna försöker splittra genom att piska upp nationalism och motsättningar. Irans och Turkiets bombningar är ett uttryck för detta. PKK:s militära motstånd kommer inte leda framåt (och attacker på civila driver turkiska arbetare i famnen på den turkiska regimen). Vad som behövs är gemensam kamp av alla förtryckta i regionen.

Ruben Derkert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.